Masina de spalat navete model DTF 45 si 61

Furnizor:  ALPE Betriebseinrichtung, Hygiene-und Umwelttechnik     GesmbH –AUSTRIA

Obiecte de spalat: lazi din material plastic:LxBxH:690 x 465 x 140 mm(asezate longitudinal)

lazi din material plastic: LxBxH: 690 x 465 x 210 mm(asezate longitudinal)

Tip de murdarie: Murdarie proaspata si usor dizolvabila cu   grasime, proteine, resturi de produse de panificatie. Bucatile mari de murdarie  vor trebui  indepartate din obiectele de spalat inainte de spalare.

Capacitate:max. 500 navete /h , asezate longitudinal

Modul de incalzire: incalzire electrica sau injectie cu abur direct in rezervor

DOTARI  OPTIONALE  RECOMANDATE:

  • 1 buc. Dozatorul de detergent

Dozatorul este prevazut cu un sistem de reglare electronica a concentratiei soluţiei de spălare, detergentul lichid fiind dozat in rezervor in mod automat. Prin utilizarea acestui dozator consumul de detergent este optimizat.

  • 1 buc. Ventilator pentru absorbtie vapori de apa

Ventilatorul pentru evacuarea vaporilor de apa impiedica raspandirea acestora in afara instalatiei de spalare. Vaporii de apa vor fi absorbiti de un ventilator 1,1kW amplasat pe acoperisul  masinii .

  • 1 buc. Boiler electric la clatire 15kW (in cazul alimentarii cu apa calda 40˚C)

Boilerul pentru  incalzirea apei  de clatire ridica  temperatura jetului  de  apa  proaspata prin incalzire electrica , realizindu-se astfel o clatire cu apa fierbinte a lazilor.

  • Incalzire suplimentara de 10 kW in rezervor (in cazul alimentarii masinii cu apa rece)
  • Filtru cu tambur cu autocuratire la zona de prespalare

Prin filtru cu tambur cu autocuratire se realizeaza o inlaturare mai buna a murdariei.  Asta inseamna ca la intrebuintarea  filtrului nu exista posibilitatea ca aceste murdarii sa ajunga in duze si sa infunde aspiratia pompelor. Tamburul este antrenat de un motor electric (0,18 kW) si se invarte in jurul axei sale. Jetul de apa provenit dintr-o teava de duze curata in permananta filtrul. Murdaria se aduna intr-un cos de colectare si trebuie sa fie inlaturata manual.

  • Ventilator suplimentar de 2,2kW in modulul de zvantare

Masina are in componenta  urmatoarele module:

Modul de alimentare:

 In modulul de alimentare este integrat un sistem de tensionare si ghidare a lantului de transport. Modulul este conceput pentru a folosi si ca masa de introducere a obiectelor de spalat.

Modul de prespalare :

 Modulul de prespalare este dotat cu un rezervor de 200 litri si o pompa centrifuga cu motor de 3 kW si un debit de 30m³/h, pompa care asigura presiunea la setul de  36 duze de spalare. Temperatura apei este asigurata prin  rezistente electrice de  20 kW si este mentinuta cu ajutorul unui termostat.

Modul de spalare principala:

Modulul de spalare principala este prevazut cu rezervor de 200 litri dotat cu o pompa centrifuga de 3 kW . Prin intermediul unui volum mare de apa si a  presiunii la setul de  36 duze,  murdaria este indepartata eficient. Aici  se realizeaza curatirea temeinica a recipientelor. Clatirea este integrata in acest modul si  este dotata cu o coroana de duze cu apa proaspata. Apa de clatire impreuna cu  detergentul scurs de pe obiectele spalate va fi condusa in rezervorul de  spalarea.

Modul de zvantare :

Modulul de zvantare se afla intre modulul de clatire si cel de evacuare.In interiorul modulului de zvantare se gasesc duze de aer special construite,  care sunt alimentate de  doua ventilatoare de cate 2,2kW . Constructia duzelor de aer permit o zvantare a obiectelor pe toate partile ca si evacuarea apei scurse printr-un sistem de conducte in instalatia de spalare. Ventilatoarele sunt integrate in partea de jos a modulului .

Modulul de evacuare:

Modulul de evacuare incorporeaza sistemul de inaintare . Navetele vor avansa  prin masina cu ajutorul unui sistem de transport din otel inox.  Modulul este astfel conceput ca sa serveasca in acelasi timp si ca masa de evacuare.

Panoul de comanda poate fi amplasat pe masina (dreapta sau stanga) sau pe perete.

DATE TEHNICE

  Unitate masura Varianta electrica Varianta

cu abur

Capacitate Navete

 pe ora

max. 500

max.500

Dimensiuni maxime ale obiectelor de spalat

mm

690x465x400

690x465x400

Dimensiuni exterioare ale masinii

mm

6150x1500x1680

6150x1500x1680

Putere totala

kW

50,58

10,58

Rezistente electrice

kW

2 x 20

(la alimentare cu apa min 40˚C)

Consum de abur

kg

ca 2 x 30kg

Tensiune de alimentare

V, Hz

3/N/PE 400, 50

3/N/PE 400, 50

Diuze  spalare

(Prespalare/ Spalare/ Clatire

 

Buc.

36 / 36 / 8

36 / 36 / 8

Capacitate revervor

litri

2 x 200

2 x 200

Pompe

kW/

m³/h/bar

2 x 3/30/2,5

2 x 3/30/2,5

Ventilatoare

kW

2 x 2,2

2 x 2,2

Antrenare

kW

0,18

0,18

Greutate

kg

2000

2000