afacere-panificatie

Afacere cu brutarii, un inceput bine planificat

Panificatiile sunt un tip popular de unități de catering, care vă permit să vă exprimați creativitatea culinară, în timp ce serviți și o piață unică. În plus, persoanele cu medii non-culinare pot intra ușor în industrie prin deschiderea unei fabrici de panificație. Deschiderea unei brutării prezintă multe provocări unice diferite de alte tipuri de afaceri. Vă vom duce prin procesul de deschidere a unei fabrici de panificație pentru a scrie un plan de afaceri și pentru a obține finanțare pentru depunerea autorizațiilor și pentru alegerea echipamentului potrivit pentru noua dvs. brutărie.

De asemenea, puteți utiliza legăturile de mai jos pentru a trece la anumite secțiuni ale procesului de deschidere a panificației.
Înainte de a începe să planificați și să organizați noua dvs. brutarie, trebuie să înțelegeți diferitele tipuri de brutării și ce fel de clienți servesc. Există două tipuri principale de brutării: comerțul cu amănuntul și cu ridicata. Deși aceste două tipuri de brutării pot face produse similare, au nevoi diferite și baze de clienți.

Brutarie cu amănuntul

Brutarii cu amănuntul sunt cel mai frecvent tip de brutărie și sunt brutării care vând produse de panificație și pâine direct către clienți. Brutariile de vânzare cu amănuntul vin în multe forme diferite, iar multe dintre ele se specializează într-un singur tip de produse de panificație. De asemenea, au nevoie atât de spațiu din față, cât și din spatele casei. Iată câteva tipuri specifice de brutării cu amănuntul:

Bakery cafe: Acest tip de brutărie este o combinație de brutărie și cafenea, și de obicei vinde produse de cofetărie cum ar fi pâine, produse de patiserie, biscuiți și multe altele, precum și cafea și ceai. Cafetele de panificație au în mod obișnuit un spațiu de luat masa unde clienții pot sta și mânca.

Serviciu de contorizare: În timp ce brutăriile de servicii contra cost au un front-of-house, de obicei nu au un spațiu de luat masa. În schimb, au un contor unde oaspeții pot comanda bunuri proaspete coapte pentru a lua acasă.
Automobile pentru industria de panificație: În loc să folosească un magazin de cărămizi și mortar, brutăriile de produse alimentare își vând produsele dintr-un camion mobil. Datorită spațiului redus, multe camioane de produse de panificație nu se coace în camioneta lor, ci preferă să-și coaca produsele înainte de timp într-o bucătărie comisarială sau în brutărie, acasă.

Rafinări de specialitate: O brutărie de specialitate se concentrează, de obicei, pe un singur tip de produse la cuptor, cum ar fi prăjituri de nuntă, cupcake sau elemente fără gluten. Acest tip de brutărie poate excela deoarece oferă produse de nișă pe care clienții nici nu le pot găsi în altă parte sau care sunt mai bune decât produsele pe care le pot obține la alte brutării mai puțin specializate.

Brutării de acasă: acest tip de brutărie devine tot mai frecvent, mai ales pentru că nu aveți nevoie de o mulțime de capital de pornire sau experiență culinară pentru a începe o brutărie acasă. Fermierii de acasă de obicei își comercializează produsele online și apoi le livrează prin poștă. Multe brutării de acasă sunt, de asemenea, foarte specifice și oferă răsturnări pe un tip de produse coapte, cum ar fi diferite sortimente de prajituri.

Pornirea unei brutării prezintă multe situații unice și este diferită de a începe un restaurant tradițional sau altă unitate de servire a mesei. Una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că deschiderea brutăriei se desfășoară fără probleme este să rămână organizată și să vă asigurați că sunteți complet. Crearea unui plan de afaceri detaliat, urmărirea precisă a acestuia și păstrarea documentelor organizate vă va ajuta să vă începeți afacerea.

Cum demarati afacerea propriu-zisa in panificatie/brutarie?

După ce ați decis ce fel de panificație doriți să deschideți și ce fel de produse doriți să faceți, puteți începe să obțineți detalii despre începerea unei brutării. Am desființat procesul de deschidere a unei fabrici de panificație în nouă pași simpli pe care îi puteți referi pe parcurs atunci când vă proiectați și deschideți noua afacere.
Scrieți un plan de afaceri

Primul pas în deschiderea noii dvs. unități ar trebui să fie acela de a scrie un plan de afaceri de panificație. Planul de afaceri este o parte integrantă a lansării unui nou restaurant deoarece stabilește tipul de afacere pe care doriți să îl deschideți, modul în care acesta va fi structurat, ce fel de produse veți vinde, strategiile de marketing și proiecțiile financiare. Există șapte secțiuni principale la un plan de afaceri de panificație:

Rezumat
Descrierea și descrierea companiei
Analiza pieței
Oferta de afaceri
Planul de management și structura de proprietate
Strategia de marketing și publicitate
Previziuni financiare

Planul dvs. de afaceri servește ca bază pentru afacerea dvs. și un plan puternic vă poate ajuta să obțineți finanțare și să faceți ușor procesul de deschidere a unei noi fabrici de panificație.